Farmen


Vi bor på en farm, hos en familie: Faderen Pontiano, moderen Rogers (Mamma Halle) og deres 4 børn: Halleluja (7 år), Tina (4 år), Enog (3) og Salmon (2 år). Familien bor i den ene side af huset og vi bor i den anden. I midten ligger shoppen hvor man kan købe frugter og æg, samt de vigtigste husholdsnings artikler.

Pontiano er en "kendt" forretningsmand i området og samtidig hjælper han andre med at komme igang med landbrug. Han har en masse projekter i gang, alt fra at bygge huse til en solcelle shop i Masaka.
På farmens område er der hovedbygningen, en grisestald, samt en bananplantage og et ”drivhus” til kaffeplanter. Kaffeplanterne har de fleste råd til, og på 5 år har man nok til at starte sin egen produktion. Området er spærret af med hegn og låger, så der ikke kommer uvedkommende om natten, hvilket er helt normalt i Uganda.
På området dyrkes der, udover kaffe og bananer også passionsfrugt, appelsiner, tomat, aubergine, jordbær, majs og ananas. Af dyr holdes der grise, høns, ænder og hunde. Grisene er familiens største indtægtskilde. Nogle gange har de over 200 grise, men i øjeblikket har de kun omkring 15.
Til tider bliver der hugget sukkerrør som de sælger videre. Derudover har de også en lille biogas produktion. Der er altid arbejdere på farmen, og om natten er der en nattevagt.

Du kan læse mere om farmen her: http://www.ugandafarm.mono.net

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.