Jacob


Baggrund
Mine forældre flygtede fra Kina til Danmark i 1990, på grund af massakren på Den Himmelske Freds Plads. 2 år senere kom jeg til verden og de bosatte sig i Hundige hvor jeg er opvokset. Da jeg var 10 år gammel havde jeg ingen fritidsinteresser, så min mor syntes det var på tide at jeg begyndte på noget. Til en skolehjemsamtale spurgte min lærer mig om hvilket band jeg kunne lide, og jeg svarede Safri Duo. Derfor begyndte jeg at spille trommer. 2 år senere begyndte jeg at spille klaver og da jeg var omkring 16 år lærte jeg at spille guitar. Da jeg var omkring 18 år begyndte jeg at eksperimentere med lydindspilninger.
Interessen og drømmen for at hjælpe andre, startede allerede da jeg var helt lille. Min gudmor fortalte mig om Bisseruplejren (verdens bedste lejr) som jeg deltog i da jeg var 8 år. Jeg holdte så meget af lejren at jeg har deltaget stort set hvert år lige siden, og siden hen blevet leder på lejren. Hvert år har lejren et nyt land som tema, hvor man bl.a. lærer om landets kulture og hører om hvordan missionære fra Danmission arbejder og lever i landet.
På lejren mødte jeg 3 fantastiske mennersker, Alida, Brice og Joe-Max, som hurtigt blev mine nære venner. De kom alle fra Burundi og jeg hørte en del historier om landet. Siden da har  jeg haft en stor drøm om at besøge Burundi, men dette besøg har jeg endnu til gode. For nu venter det Uganda.
Fra venstre: Jacob, Brice og Joe-Max
Uddannelse/Interrail
I 2011 blev jeg student på Roskilde Tekniske Gymnasium. Min linie hed Matematik/IT og programmering. Min interesse for matematik og teknik forsvandt rimelig hurtigt og jeg blev skoletræt allerede i 1.g. Det har været de 3 værste år i mit liv. Men efter 3 dårlige år, kommer 3 gode år! 
Efter gymnasiet skulle jeg bare ud og opleve noget spændende, så jeg tog med en ven, ud på en spontan rejse i form af Interrail i Europa. Det var mit livs bedste oplevelse! Min interrail rute kan ses på billedet nedenunder. 
Interrail 2011
Da jeg kom hjem kunne jeg ikke få nok af at rejse, så kort tid efter tog jeg på endnu en rejse. En rejse til  Fuerteventura. 2-3 dage efter jeg kom hjem, begyndte jeg min værnepligt i Den Kongelige Livgarde. En 8 måneders hård uddannelse. Jeg må ærligt indrømme at det ikke helt var meningen at jeg skulle aftjene min værnepligt der, og at jeg ikke brød så meget om det i starten. Der ligger en lang historie bag! Men lige pludselig fik jeg den mulighed at blive en del af Tambour Korpset. Jeg bestod optagelsesprøven og et helt nyt liv i Livgarden startede. Jeg kunne nu spille musik (som jeg elsker) for Hendes Majestæt Dronning Margrethe ll, i stedet for at stå vagt. Dog blev jeg stadig trænet som vagtgående garder. På billedet nedenunder står jeg og spiller tromme med min kollega Tambour Høy på fløjte. 
Fredensborg Slot, Den Kongelige Livgarde
2-3 dage efter jeg blev aftrådt til civil, tog jeg på endnu en Interrail tur som også var lige så spændende som den første. Denne gang med nogle nye mennesker og en lidt anderledes rute. Mit favoritsted er byen Bled som ligger i Slovenien, 60 km nordvest for hovedstaden Ljubljana. Det er et utroligt smuk sted med flotte bjerge og en krystalklar sø. Hvis ikke man er til den slags, er der også mulighed for aktiviteter som River Rafting, Hydrospeed, Paragliding og meget mere!
Interrail 2012
Bled, Slovenien, Interrail 2012
Fremtiden
Jeg lever for at hjælpe andre og Uganda bliver langt fra det sidste land jeg besøger som volontør. Lige nu har jeg både planer om at fortsætte med at arbejde med Afrika og om at søge ind i Politiet. Politiet har endnu ikke fastlagt ansøgningsfristen for antallet af hold eller antallet af politistuderende på Uddannelsen i 2014. I mellemtiden vil jeg arbejde med viderformidling af den oplevelse jeg får af at være volontør i Uganda. Men hvem ved, måske bliver jeg bidt af at rejse til Afrika og udskyder politiskolen. Det må tiden vise når jeg kommer hjem.