fredag den 6. september 2013

FiskerlivetI lørdags tog vi på en lille udflugt til Victoria Søen, for at se fiskerne sejle i land. Så snart solen stod op, kørte vi med ”Boda Boda’er” (knallert) i godt og vel 1 time. Jorden er rød og støver meget når man kører; min chauffør valgte at køre bag de andre, så derfor fik jeg ekstra meget støv og blev helt brunrød i ansigtet, og alt mit tøj blev meget beskidt!

Fiskeproduktionen er en vigtig indtægtskilde for mange. Fiskene er ikke en eksportvare, men til eget forbrug i landet. Fiskerne sejler ud om natten og vender først hjem igen når solen står op. Når fiskerne sejler i land, står mænd og drenge klar til at hjælpe med at trække bådene i land. Bådene er store træbåde, og kun få har en lille motor på. Når en båd er trukket i land, hjælper de til med at få den næste båd i land. De har et utroligt godt teamwork. Der bliver fanget alt fra store fisk til helt små. De små fisk er Silver Fish, hvilket er den type de fanger flest af. Når bådene er trukket i land, kommer købere til. Kvinder og børn bærer fiskene, i baljer på hovedet, ind til landsbyen hvor de sælger dem. I Uganda er hovedet på en fisk, specielt øjnene, og halen en delikatesse, dvs. stort set alt på fisken bliver spist. Fiskerne har ikke avanceret udstyr, men fisker blot med et stort net, helt manuelt, uden så meget lys. Det er et hårdt nattearbejde og de tjener ikke ret meget på det. 

Da vi skulle hjem igen, begyndte det at regne, i den sidste del af turen. Det regner ”kun” 1-2 timer af gangen hernede, men når det regner, så regner det meget! – Dråberne er store og så regner det meget kraftigt. Dråberne føles som hagl og gør lidt ondt. Når det regner, så går alting i stå. Alle bliver inde døre. Vi måtte også standse i en by og vente under et halvtag i en times tid.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.