fredag den 20. september 2013

100.000 giveaway

Helt tilbage i første uge i Uganda, da vi blev vist rundt i området af Pontiano, mødte vi lære Herbert på Cornerstone skole. En glad lille smilende mand. I lørdags tog Herbert os med på en lang gåtur, helt ude i ødemarken, hvor et par familier holder til. Det er ikke en slumkvarter, det ligger bare så langt ude, at de bliver nød til at gå flere kilometer hvis de skal "handle ind" eller når børnene skal i skole. På vej ud til markerne, mødte vi en 18-årige fyr ved navn Steven. Han fulgte med os og var en overraskende god guide. Han talte rimeligt godt engelsk. Han var med os hele dagen og gjorde det af god vilje. Tak Steven!

Inden vi tog af sted købte vi salt, sukker, ris, kiks og lys for 100.000 ugandiske shillings. Det blev 20.000 UGX pr. person, hvilket ”kun” svarer til ca. 50 kr. pr person. Det er ikke så meget for os, men rigtig mange penge hernede.
Det var lidt tungt at bærer ud til familierne, og det gjorde det ikke bedre af at solen brændte ekstra meget den dag. Men vi overlevede og det har kun gjort os ekstra stolte efter begivenheden.

Hver gang vi nærmede os et hus, fik vi en varm velkomst og blev inviteret indenfor. Vi stillede dem nogle spørgsmål om hvordan de levede og tjente penge, som Herbert eller Steven oversatte for os. Efter vi havde sludret lidt, gav vi familien en pose ris, sukker, salt, lys, samt kiks og bolcher til børnene. Og sådan gik det til fra hus til hus. Det specielle ved området, er husene de bor i. Små runde mærkværdige lerhytter med opdelt rum indvendigt. I nogle af husene bor der helt op til 11 personer. Alle familier ejer et par køer. Mælk er nemlig deres største indkomst, og for nogle familier, er det deres eneste indkomst. De opbevarer mælken i nogle flotte håndlavet krukker. Ærgerligt at de er så store, for ellers ville jeg gerne have haft en med hjem.

//Jacob
På besøg hos en familie
Krukker til opbevaring af mælk
De er måske mere interesseret i os, end vi er i dem
Lerhytte set udefra
Kaffebønner
Smukt landskab
Tørstige køer

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.